Jaaroverzicht Dubolimburg vzw

Jaaroverzicht 2022

Voorstelling

Wie is Dubolimburg?

Dubolimburg vzw geeft objectief en onafhankelijk maatadvies en begeleiding aan particulieren en overheden wat betreft duurzaam bouwen en renoveren. We houden de vinger aan de pols van de steeds evoluerende bouwsector en blijven nieuwe duurzame initiatieven ontwikkelen om ons aanbod permanent te verbeteren en te versterken.

Meer info

2022 in cijfers

Huisdokteradviezen

In 2022 gaven we 817 particuliere adviezen.

stats icon voor Huisdokter Aan Huis 676

Huisdokter Aan Huis

676
stats icon voor Quickscans 93

Quickscans

93
stats icon voor Bouwplanadvies 3

Bouwplanadvies

3
stats icon voor Groendak/groengevel 45

Groendak/groengevel

45

Appartementsgebouwen

Begeleiding appartementsgebouwen in cijfers

Appartementsgebouwen worden begeleid op twee manieren:
-via het klassieke adviesaanbod van De Huisdokter
-via het project C-REAL 

stats icon voor Hasselt 9

Hasselt

9
stats icon voor Genk 10

Genk

10
stats icon voor Houthalen-Helchteren 1

Houthalen-Helchteren

1
stats icon voor Zonhoven 1

Zonhoven

1
stats icon voor #wooneenheden 685

#wooneenheden

685

Resultaten Energiehuis Limburg

Energie-lening 2022

stats icon voor Vlaamse energieleningen particulieren 451

Vlaamse energieleningen particulieren

451
stats icon voor Ontleend bedrag particulieren 9 203 037

Ontleend bedrag particulieren

9 203 037
stats icon voor Vlaamse energielening sociale organisaties 1

Vlaamse energielening sociale organisaties

1
stats icon voor Ontleend bedrag sociale organisaties 15 000

Ontleend bedrag sociale organisaties

15 000
stats icon voor Limburgse renovatieleningen 147

Limburgse renovatieleningen

147
stats icon voor Ontleend bedrag Limburg 1 984 760

Ontleend bedrag Limburg

1 984 760

Asbestverwijdering

2022 in cijfers

Sinds de start op 4 mei 2022 hebben we volgende aanvragen ontvangen in samenwerking met een poule van geselecteerde aannemers.

 

 

stats icon voor Aanvragen dak 39

Aanvragen dak

39
stats icon voor Aanvragen leiding 81

Aanvragen leiding

81
stats icon voor Totaal 120

Totaal

120

Advies van de Huisdokter krijgt hoge waardering

"Beter renoveren dankzij helder advies"

Stijn en Sue uit Hasselt deden beroep op de Huisdokter. Hun woning uit de jaren '30 was aan renovatie toe. "De Huisdokter gaf helder advies op maat van de bewoners en eigenaars, en zorgde ervoor dat alle neuzen in dezelfde richting gingen staan. Dankzij het Renovatierapport hebben we een document in handen dat ons inzicht geeft in de uitdagingen en mogelijkheden van het gebouw. Op basis van dit zeer degelijk onderbouwde advies kunnen we onze renovatie opstarten."

Klimaatactieplannen

Klimaatactieplannen

Dubolimburg helpt de gemeenten bij het inhoudelijk vormgeven van hun Klimaatactieplannen.

We hadden verspreid over 2021 en 2022 in totaal met 22 steden en gemeenten contact voor de opmaak van hun Klimaatactieplan 2030. We bepaalden in samenspraak welke maatregelen uit ons werkingsgebied interessant een impact konden en kunnen hebben.

Evenementen

Webinar asbestverwijdering ambtenaren

Lees meer

Persconferentie Asbestverwijderings-campagne

Lees meer

Opleiding en infosessie syndici + eigenaren (C-REAL)

Lees meer

Workshop GRO voor gemeentelijke ambtenaren

Lees meer

Partners

Algemene voorwaarden

Deze website is eigendom van Dubolimburg vzw

Adres maatschappelijk zetel: GreenVille - Centrum Zuid 1111 - 3530 Houthalen-Helchteren
Telefoon: 011-39 75 75
E-mail: info@dubolimburg.be
Ondernemingsnummer: BE 0844 619 481
RPR: Vredegerecht Houthalen-Helchteren

Door de toegang tot en het gebruik van de website verklaart u zich uitdrukkelijk akkoord met de volgende algemene voorwaarden.

Intellectuele eigendomsrechten

De inhoud van deze site, met inbegrip van de merken, logo’s, tekeningen, data, product- of bedrijfsnamen, teksten, beelden e.d. zijn beschermd door intellectuele rechten en behoren toe aan Dubolimburg vzw of rechthoudende derden.

Beperking van aansprakelijkheid

De informatie op de website is van algemene aard. De informatie is niet aangepast aan persoonlijke of specifieke omstandigheden, en kan dus niet als een persoonlijk, professioneel of juridisch advies aan de gebruiker worden beschouwd.

Dubolimburg vzw levert grote inspanningen opdat de ter beschikking gestelde informatie volledig, juist, nauwkeurig en bijgewerkt zou zijn. Ondanks deze inspanningen kunnen onjuistheden zich voordoen in de ter beschikking gestelde informatie. Indien de verstrekte informatie onjuistheden zou bevatten of indien bepaalde informatie op of via de site onbeschikbaar zou zijn, zal naam onderneming de grootst mogelijke inspanning leveren om dit zo snel mogelijk recht te zetten.
Dubolimburg vzw kan evenwel niet aansprakelijk worden gesteld voor rechtstreekse of onrechtstreekse schade die onstaat uit het gebruik van de informatie op deze site. Indien u onjuistheden zou vaststellen in de informatie die via de site ter beschikking wordt gesteld, kan u de beheerder van de site contacteren.

De inhoud van de site (links inbegrepen) kan te allen tijde zonder aankondiging of kennisgeving aangepast, gewijzigd of aangevuld worden. Dubolimburg vzw geeft geen garanties voor de goede werking van de website en kan op geen enkele wijze aansprakelijk gehouden worden voor een slechte werking of tijdelijke (on)beschikbaarheid van de website of voor enige vorm van schade, rechtstreekse of onrechtstreekse, die zou voortvloeien uit de toegang tot of het gebruik van de website.
Dubolimburg vzw kan in geen geval tegenover wie dan ook, op directe of indirecte, bijzondere of andere wijze aansprakelijk worden gesteld voor schade te wijten aan het gebruik van deze site of van een andere, inzonderheid als gevolg van links of hyperlinks, met inbegrip, zonder beperking, van alle verliezen, werkonderbrekingen, beschadiging van programma's of andere gegevens op het computersysteem, van apparatuur, programmatuur of andere van de gebruiker.

De website kan hyperlinks bevatten naar websites of pagina's van derden, of daar onrechtstreeks naar verwijzen. Het plaatsen van links naar deze websites of pagina’s impliceert op geen enkele wijze een impliciete goedkeuring van de inhoud ervan. Dubolimburg vzw verklaart uitdrukkelijk dat zij geen zeggenschap heeft over de inhoud of over andere kenmerken van deze websites en kan in geen geval aansprakelijk gehouden worden voor de inhoud of de kenmerken ervan of voor enige andere vorm van schade door het gebruik ervan.

Toepasselijk recht en bevoegde rechtbanken.

Het Belgisch recht is van toepassing op deze site. In geval van een geschil zijn enkel de rechtbanken van het arrondissement Hasselt bevoegd.